Kinder Yoga

Yoga voor kinderen van 8 tot & met 12 jaar voor zowel jongens als meisjes.

Door kinder yoga leer je niet alleen je motoriek te verbeteren maar ook ben je je meer bewust van je adem, stimuleert het je concentratie, verbeeldingskracht en creativiteit! Het verbetert je natuurlijke houding. Je leert je eigen grenzen beter kennen.
Kortom door kinder yoga sta je sterk!

Hoe ziet de les eruit?
Bij kinder yoga maak je door middel van een verhaal of thema een reis met beweging en ademhaling door je lichaam. OP het einde van de les voel je, je meer ontspannen.

Kinder yoga is geen wedstrijd: het gaat erom dat je kunt zijn wie je bent en daarmee (samen) plezier hebt!

Tiener Yoga

Yoga voor tieners van 12 tot & met 16/17 jaar voor zowel jongens als meisjes.

We gaan tijdens de yogalessen op zoek naar je talenten en kwaliteiten. Die heeft ieder mens! Door de hectiek van het dagelijks leven zijn we deze bijzondere talenten uit het oog verloren. Wij moeten tegenwoordig heel veel: goede cijfers halen op school, thuis ons best doen, leuk zijn bij vrienden en presteren op sportclubs. Wat als jij je anders voelt niet bij de massa wil horen maar je kenbaar wil maken met jouw unieke zelf.

Bij Yoga hoef je niets te ‘doen’ wat niet ok voelt, maar mag je jezelf ‘zijn’ en ervaren wat dat is.

Hoe ziet de les eruit?
Je bent samen met andere tieners een uurtje lekker met je lijf, geest en gevoel bezig. Naast de yogaoefeningen is er ook ruimte voor ademhalingsoefeningen, massage en meditatie. Je werkt alleen of samen in een yogahouding.

Wie ben ik?

Jos van Splunder-Jacobs


Ik ben geboren in Deurne en gestudeerd aan de KLOS in Tilburg. Hier heb ik ook nog 10 jaar gewerkt op een basisschool. Door het werk van mijn man zijn we in Someren terecht gekomen en hier zijn ook onze drie dochters geboren die inmiddels het huis verlaten hebben. We hebben ook 2 kleinkinderen woonachtig in San Francisco. Rond mijn 35 ste ben ik hier in de omgeving (Someren, Deurne en Lierop) weer in het basisonderwijs gaan werken en tot op heden heb ik het daar nog steeds naar mijn zin!
Ongeveer 5 jaar geleden ben ik zelf aan yoga gaan doen door een tip van mijn oudste dochter die vond dat ik eens wat meer tijd aan mezelf mocht schenken en eens iets nieuws uit moest proberen. Gaandeweg is yoga een vast onderdeel in mijn week geworden om even ‘me-time’ te hebben en tevens rust in mijn hoofd te creëren. Ik heb verschillende vormen uitgeprobeerd en de wat actieve flow- en poweryoga passen het beste bij mij.
Doordat mijn yogajuffen Tessa en Miranda zo enthousiast zijn en mij inspireren is van het een het ander gekomen en ben ik naast mijn werk in januari 2018 aan een opleiding kinderyoga in Tilburg begonnen. Inmiddels werk ik vol enthousiasme als kinderyoga docente bij Yoga Ruimte Someren.