Yoga betekent verenigen of verbinden.

Je verbinden met jezelf, met wie je werkelijk bent. Werkelijk in contact komen met dat wat leven is. Ruimte voor jezelf !
Er staan bij Yoga Ruimte diverse vormen van yoga op het rooster. Lees hieronder welke vorm er zijn. Voel je vrij om contact op te nemen of een proefles aan te vragen.

Hatha Yoga

Tijdens de Hatha yoga word je uitgenodigd om te onthaasten. Door lichaamshoudingen, ontspanningsoefeningen en ademtechnieken. Houdingen kunnen statisch en dynamisch zijn. Het is een toegankelijke les voor iedereen. Hatha yoga heeft invloed op je zenuwstelsel en het effect is een versoepeling van je lichaam, met als doel bevorderen van je gezondheid en algemeen welbevinden en geestelijke rust.

Pralaya Yoga

Deze yoga vorm de zijn is ontwikkeld door Robert Boustany. Robert Boustany is mijn grote voorbeeld als het gaat om kracht hervinden in je lichaam, zachtheid en energie toe laten in soms best krachtige houdingen. Vandaar dat ik het ook power yoga noem.
Via niet traditionele houdingen kom je tot gevorderde yoga houdingen. Door je lichaam te openen en zwakke spieren krachtiger te maken. Je wordt je meer bewust van waar je mee bezig bent in je lichaam. Pralaya yoga lijnt de gewrichten uit, werkt op je bindweefsel en op lengte en ruimte maken in je lichaam. Deze les is niet altijd voor beginners toegankelijk. Hierover is het fijn als we eerst even overleg hebben.

Yin Yoga

Doel van Yin yoga is om ruimte, opening in je lichaam te maken en energie te laten stromen. Hiervoor hoef je juist niet altijd je grenzen op te zoeken, maar te spelen in de houding met aandacht en adem. Yin is de ontdekkingsreis naar binnen.
Fysiek zijn de houdingen vanuit Yin yoga vooral gericht op het versterken en versoepelen van het bindweefsel en de gewrichten; ze rekken dieper liggende spieren en maken onder andere het bekkengebied, de heupen en de wervelkolom los.
De houdingen worden voor een langere periode aangehouden (3-5 minuten en soms zelfs langer).

Restorative Yoga

Restorative yoga is een rustige yoga vorm waarbij je nauwelijks actie tegen komt. Het werkt op diepere niveaus, het brengt lichaam, geest en spirit in balans. De Restorative houdingen stimuleren het openen van energie van je hart en longen, verminderen van spanning in de onderrug, extreme vermoeidheid of burn-out klachten.
Met behulp van dekens, kussens en blokken zorgen we ervoor dat de houdingen gericht zijn op het openen van het lichaam, wat leidt tot een diepe vorm van ontspanning.