Yoga voor zwangeren

HAPPY NEW LIFE
Het kleine mensje wat in jou mag groeien, brengt van alles in beweging.
Plannen maken, spanning en voorpret.
Het verwachten is een reis met als bestemming een nieuw leven.

WAT KAN YOGA VOOR JE DOEN TIJDENS JE ZWANGERSCHAP

In deze fase in je leven, die heel normaal en ook heel bijzonder is, kan yoga een rol spelen in hoe jij in je lichaam zit. Ervaren welke kracht, openheid je hebt. Vanuit zachtheid beweeg je door de yogahoudingen en verbind je je met je adem.
Yoga kan je helpen vertrouwd te zijn met de veranderingen in je lichaam en in je leven. Je bent altijd welkom om mee te doen.

Postnatale Yoga

Welkom bij Postnatale Yoga

Negen maanden op en Negen maanden af.
Na de bevalling is jouw lichaam nog enige tijd bezig met herstellen. Je moederschap en vrouw zijn mag je verbinden met je nieuwe gezinslid en evt. anderen, met de samenleving. Wat een mooie maar soms ook lastige klus. Hoe vind jij jou weg hierin, je balans en energie. Zwangerschapshormonen zijn niet direct verdwenen, je lichaam is langere tijd misschien nog wel beurs en kwetsbaar.

Yoga is o.a. een levenswijze om stil te staan, blokkades te ervaren en een weg te vinden om blokkades op te heffen en energie te herstellen. Te ervaren wat er nu belangrijk voor jou is. In de les nemen we de tijd om je ervaringen te delen.
Yoga houdingen zijn gericht op mobiliteit, balans en kracht en in deze lessen meer gericht op je bekken gebied en je onderrug. Toch zal je ook de rest van je lichaam in beweging brengen met als doel om je sterk en flexibel te laten zijn en de balans te vinden. In dit hele proces is ademen belangrijk, daarom doen we naast de aandacht voor je adem ook regelmatig ademoefeningen om hier bewust mee om te gaan.
De les wordt afgesloten met een ontspannende houding Savasana, in stilte of met muziek.